Beter leren fotograferen? Dat kan bij Hans Schnek!

2 April 2016

Posted in Nieuws

Schnek.nl - schnekVeel mensen maken vandaag de dag foto’s. We leven dan ook in een heuse beeldcultuur, die de hele wereld binnen handbereik brengt met sprekende foto’s en video’s. Ze zeggen wel dat een foto meer zegt dan 1000 woorden en online is dat al helemaal een waarheid als een koe. Mensen willen snel een impressie krijgen en hebben vaak geen tijd meer om lange stukken te lezen. Met goede foto’s kun je daarom snel indruk maken binnen het digitale domein. Het is dan ook geen wonder dat op social media de mooie plaatjes niet te tellen zijn en dat sommige mensen hier zelfs hun dagelijks brood mee verdienen. Wat te denken van jonge mensen die bekend zijn geworden via hun Instagram account? Mode en voedsel bloggers zijn slechts enkelen van de vele jonge professionals die hiermee carrière hebben gemaakt. Degenen die het meeste succes hebben plaatsen vaak prachtige ogende beelden van bijvoorbeeld hun zelf gekookte maaltijden of hun zelf samengestelde outfits. Als je zelf wel eens geprobeerd hebt zoiets te doen, dan weet je dat de verkeerde belichting al heel veel kan doen met de aantrekkelijkheid van het beeld. Of misschien heb je al wel ondervonden dat het helemaal niet zo makkelijk is om alles scherp op de foto te krijgen. Of dat het een hele kunst is om de vlakken binnen je compositie op een aantrekkelijke manier te verdelen. Wil jij ook graag online indruk maken met prachtige foto’s en heb je behoefte aan wat professionele ondersteuning om dit mogelijk te maken? Dan kun je terecht bij Hans Schnek Fotografie Workshops. Hans Schnek is gevestigd in Haarlem en heeft jarenlange ervaring op het gebied van allerlei soorten fotografie, van kleur tot zwart wit en van portretten tot reisfotografie. Een echte expert en allrounder dus, die je met liefde de kneepjes van het vak wil bijbrengen. Bij Hans Schnek worden workshops aangeboden voor allerlei niveaus, van beginners tot gevorderden. Wil je bij Hans Schnek privéles? Dan kan dat! Ga je liever samen met een groepje op pad om meer te leren over het maken van sprekende foto? Ook dat hoort bij Hans Schnek tot de mogelijkheden. Ben jij iemand die graag leert door te kijken en te analyseren? Dan heeft Hans Schnek de juiste workshop voor jou. Ga je liever echter meteen naar buiten om in de praktijk ervaring op te doen met het fotograferen van verschillende schouwspelen? Ook dan kun je terecht bij Hans Schnek. Hans Schnek heeft al veel naam gemaakt met zijn gevarieerde en professionele fotografie workshops. Wil je weten welke workshops Hans Schnek allemaal aanbiedt? Lees dan verder. In de volgende alinea zetten we een aantal van de vele mogelijkheden overzichtelijk voor je op een rijtje.

De fotografie workshops van Hans Schnek op een rijtje

Zoals je misschien wel weet, is de ene fotograaf de andere niet en hebben mensen bovendien allemaal verschillende leerstijlen. Hans Schnek speelt hier slim op in door een grote hoeveelheid verschillende workshops aan te bieden. Of je nu meer wilt leren over fotograferen in kleur of zwart wit, over compositie of belichting, over reisfotografie of beeldbewerking en of je nu praktisch of meer theoretisch bent ingesteld, bij Hans Schnek kun je veel waardevolle inzichten opdoen. Hieronder lees je meer over het aanbod aan workshops en de verschillende thema’s die zoal aan bod komen bij Hans Schnek:

  • basisworkshop camera techniek
  • basisworkshop compositie
  • praktijkdag reisfotografie
  • zwart-wit fotografie
  • sprekende portretten
  • goed leren flitsen
  • nabewerken met light room

Voor iedereen een passende fotografie workshop

Ben je een beginnende fotograaf en merk je dat je nog wat moeite hebt met het optimaal benutten van je mooie nieuwe camera? Dan is een basisworkshop camera techniek de perfecte mogelijkheid voor jou. Daarna kun je eventueel doorstromen naar een van de andere fotografie workshops van Hans Schnek, zoals de basisworkshop compositie. Daarin leer je hoe je objecten voor de lens kunt kaderen om ze optimaal tot hun recht te laten komen in het geheel. Ben je groot fan van fotograferen op reis en ga je graag meteen in de praktijk aan de slag? Dan kun je kiezen voor de praktijkdag reisfotografie. Je kunt in verschillende Nederlandse steden meteen op straat kijken wat wel en niet werkt. Zwart-wit fotografie is een kunst op zich. Ook op dit vlak kan Hans Schnek je veel bijbrengen. Fascineert niets jou meer dan de prachtige diversiteit die te vinden is in het menselijk gezicht? Dan is de workshop sprekende portretten vast iets voor jou! Fotografie gaat natuurlijk sterk over licht. Heb je wat bijles nodig op het gebied van flitsen? Ook daar heeft Hans Schnek een workshop voor. Natuurlijk is het tegenwoordig ook noodzakelijk om iets te weten van beeldbewerking, als je tenminste bij de tijd wilt blijven. Uiteraard is ook dit in het aanbod van Hans Schnek workshops opgenomen. Beginnen jouw vingers al te jeuken? Neem dan nu contact op om te kijken met welke workshop jij het beste kunt beginnen. Haarlem is vanuit vrijwel alle uithoeken van Nederland goed te bereiken en sommige cursussen kun je zelfs in diverse andere steden in ons land ook volgen. Doe jezelf een plezier en laat je verder inwijden in de wondere wereld van de fotografie. Wie weet heb jij binnen no time ook duizenden volgers erbij op Instagram, of ben je het middelpunt van ieder familiefeestje met je prachtige reisfoto’s. Vergeet het niet: een foto zegt meer dan duizend woorden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn