Er samen sterker uitgekomen dankzij de relatietherapie in Maassluis

11 December 2018

Posted in Coaching en Workshops

Mijn vriend en ik zijn nu vier jaar samen en we hebben in de afgelopen jaren een aantal problemen gehad waarbij we niet meer zeker wisten of we er nog wel zo goed aan deden om bij elkaar te blijven. Ik ben Nederlands, hij is Braziliaans en dat verschil in culturen is soms lastig, omdat je aan de ene kant elkaar vrij wilt kunnen laten in wie je bent en waar je vandaan komt. Anderzijds merk ik tenminste dat ik het ook wel heel erg lastig vind dat hij dingen heel anders doet dan ik gewend ben. Ik heb hier meerdere malen met hem over geprobeerd te praten, maar het eindigt vaak in onbegrip waarbij ik erop blijf hameren dat hij bepaalde dingen niet op een logische manier doet. Hij geeft ondertussen mij steeds het verwijt dat ik alleen maar wil dat dingen op mijn manier gebeuren en zeker in de situatie waarin wij zitten, waarbij ik hem ook moet helpen om de taal te leren en dat soort zaken, is de balans niet meer in evenwicht. We hebben toen relatietherapie in Maassluis, waar we wonen, gezocht. Dit leek in eerste instantie minder makkelijk dan gedacht, maar ik heb toen de website zelfbewustzijn.nl gevonden en alleen het woord zelfbewustzijn raakte mij. We moesten inderdaad meer zelfbewust zijn van ons gedrag en van het effect dat dit heeft op de ander. Ik heb direct gebeld met het nummer van Zelfbewustzijn.nl en kwam zo in contact met Martin  Goedknegt, die als relatiecoach relatietherapie in Maassluis verzorgt. Ik heb mijn vriend gevraagd of hij met mij mee wilde gaan naar de relatietherapie in Maassluis, omdat ik er toch voor wilde vechten. Hij ging hier gelukkig mee akkoord en dat is de beste keuze die we binnen onze relatie hebben gemaakt.

De relatietherapie in Maassluis heeft ons zelfbewustzijn vergroot

In eerste instantie snapte mijn vriend het begrip zelfbewustzijn niet direct. Het was toch immers zo dat ik hem niet begreep, dus het ging er niet om dat hij zichzelf zou moeten begrijpen. Toch werkt dat niet zo en ik denk wel vaker over dat soort dingen na. Zelfbewustzijn is wel degelijk heel belangrijk.

  • Je bent je meer bewust van je eigen handelen
  • Je ontdekt dat er ook andere manieren zijn om iemand jouw boodschap te brengen
  • Je leert dat je ook beter moet luisteren
  • En dat je begrip moet hebben voor elkaar

Praten is bij ons eigenlijk nooit een probleem geweest. Toch bleek tijdens de relatietherapie in Maassluis dat door het verschil in culturen er een disconnect is in de manier waarop we elkaar interpreteren. Tijdens de relatietherapie in Maassluis hebben we in vier maanden tijd hier samen hard aan gewerkt en daarbij hebben we ook beide onze standpunten heel duidelijk kunnen maken. De mogelijkheid om samen op een ander niveau te praten en om inzicht te verkrijgen in de belevingswereld van een ander bleek achteraf veel meer nodig dan wij aanvankelijk dachten. Ik heb er voor mijzelf nooit bij stil gestaan hoe ontzettend lastig het voor mijn vriend kan zijn dat ik hem alles moet leren over Nederland en dat terwijl ik juist dacht dat het voor mij zo zwaar was omdat ik continu bezig was om niet in de rol van docent te vervallen en hem zelf ook dingen te laten ontkennen.

De ogen waren geopend

De relatietherapie in Maassluis heeft ons geholpen op een andere manier met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. Het heeft ons veel meer naar elkaar toegebracht en dat is precies waar we de relatietherapie in Maassluis voor zijn gestart.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn