Hoe werkt magnetische verf precies?

20 October 2020

Posted in Creatief en Decoratief

Je hebt vast al eens van magnetische verf gehoord, maar hoe werkt dit nou precies? Hoe kan het nou zijn dat je met een dun laagje verf op de muur magneetjes op kunt hangen? Bij de webshop magneetverfmagneten.nl weten ze daar alles vanaf. Daar verkopen ze namelijk kwalitatief hoogwaardige magnetische verf, en bovendien een super grote collectie magneetjes waarmee je die muur gelijk kunt aankleden. De reden dat deze verf magnetisch is is dat er allemaal minuscule ijzerdeeltjes in zijn verwerkt. Ijzer heeft een magnetisch effect, en door dit te mengen met verf krijg je dus een muur waar je magneetjes op kunt hangen. Het hangt een beetje af van de kwaliteit magnetische verf die je koopt hoeveel lagen je over elkaar heen moet schilderen. Over het algemeen geeft twee lagen verf al een goede kracht voor de meeste magneten. Wil je hem extra sterk hebben? Koop dan genoeg verf in deze webshop en breng er drie lagen van over elkaar heen aan, dan weet je zeker dat je goed zit. En natuurlijk kun je in diezelfde webshop meteen toffe magneetjes uitkiezen waarmee je gelijk de leukste dingen kunt ophangen.

Waarvoor gebruik je magnetische verf?

Een muur schilderen met magnetische verf levert een ontzettend creatief resultaat op, want je kunt er daarna alle soorten papier aan ophangen die je maar wilt. Denk maar eens aan de volgende:

  • Foto’s van familie en vrienden
  • Bonnetjes en boodschappenlijstjes
  • Mooie posters en inspirerende afbeeldingen
  • Recepten en lijstjes met ingrediënten

Doordat je zo’n muur precies zo kunt aankleden als je zelf maar wilt kun je er dus super veelzijdig mee zijn. Gebruik die magnetische verf bijvoorbeeld in de woonkamer, voor de lange muur achter de bank. Hang er daarna allemaal mooie posters, foto’s en andere inspirerende prentjes op met wat mooie magneetjes. Of gebruik deze verf voor een muur in de keuken zodat je er allerlei dingen op kunt hangen die je niet mag vergeten. Dit ziet er veel strakker uit dan wanneer je een magneetbord op zou hangen want het is volledig naadloos, en bovendien hoef je niet in de muur te boren om alles op te hangen, veel mooier dus. 

Welke kleur heeft magneetverf?

het enige nadeel van magneetverf is dat het in een zeer beperkt aantal kleuren verkrijgbaar is. Het goede nieuws is echter dat je gewoon met een normale kleur muurverf over magnetische verf heen kunt gaan, waardoor je het dus elke kleur kunt geven die je maar wilt. De magnetische werking kan daardoor wel ietsje achteruit gaan, dus breng liever niet meer dan één laag normale muurverf aan over die magnetische verf. Het uiteindelijke doel ervan is immers dat je er van alles aan wilt ophangen met magneetjes, en het zou zonde zijn als dat niet meer lukt doordat je er meerdere lagen normale verf overheen hebt aangebracht. Eén laagje kan echter prima, en daar heb je echt geen last van met betrekking tot de magnetische kracht van de verf die er onder zit. En gelukkig hebben de meeste merken muurverf een goede dekkracht waardoor één laagje verf voldoende is om de juiste kleur te krijgen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn