PME Legend: een introductie

13 August 2020

Posted in Mode en Kleding

PME legend: wat is het? Je leest het in dit  artikel! 
PME legend is een herenkleding merk die zijn inspiratie haalt uit Amerikaanse origine. Het vindt zijn inspiratie bij Amerikaanse cargo piloten. Met deze invloed is PME legend een herenkleding merk die doet denken aan de rauwe mannelijkheid van de Amerikaanse cargo piloten. Het heeft een collectie mooie jeans maar naast jeans ook:

  • t-shirts
  • polo’s
  • jassen
  • riemen
  • ondergoed
  • schoenen
  • en nog veel meer

Alles met de ruige avontuurlijke uitstraling die zo typisch is onder de piloten van vroeger. PME legend vergelijkt de piloten van toen met de condor, een wilde Amerikaanse roofvogel. De kwaliteit van PME legend is hoog, er wordt gebruik gemaakt van mooie, stevige materialen. Zo zijn de jassen verkrijgbaar in leer. Voor een complete garderobe van ondergoed tot schoenen kun je terecht bij PME legend.

PME legend: waar koop je het

Heb je geen zin in een middag in de stad, dan zijn er genoeg zaken online waar je het merk kunt krijgen. Bijvoorbeeld suitableshop.nl. suitableshop.nl heeft een ruime collectie kleding van het merk. Ideaal als je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Het is heel simpel, je besteld de kleding, het wordt bezorgd, je past het in je eigen huis met je eigen verlichting. Wanneer het niet past, of toch niet bevalt kun je de kleding gewoon terugsturen. De kwaliteit van het merk staat voor zich dus het enige wat je hoeft te doen is te kiezen wat je mooi vindt en te bestellen.

PME legend geschiedenis

PME legend is een Nederlands bedrijf wat zich al 25 jaar laat inspireren door cargo piloten en avonturiers. Het bedrijf is opgericht in 1992. PME staat voor Pall Mall Export. De cargo piloten waar ze zich door laten inspireren werden ook welk de cowboys van de lucht genoemd. Toen het merk in 1992 werd opgericht droeg het de naam Pall Mall, net als het sigarettenmerk. Deze naam hadden ze overgenomen om meteen naamsbekendheid te krijgen door de populariteit van het sigarettenmerk. Aangezien in een aantal landen geen kleding verkocht mocht worden onder dezelfde naam als een sigarettenmerk, werd in 2008 de naam veranderd naar PME legend. Het merk valt onder het bedrijf Just Brands. Onder andere Vanguard en Cast Iron zijn ook merken van dit bedrijf. De cargo piloten staan voor ruige, stevige kleding. Net als hun zware werk, moet de kleding ook zwaar belast kunnen worden en lang mee kunnen gaan. PME heeft de kleding zo ontworpen dat het voldoet aan deze eisen. Daarnaast is PME ook druk met duurzaamheid, zoals bij deze tijd hoort. Ze letten op de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar hun kleding wordt geproduceerd. Als je wilt weten waar jouw kleding vandaan komt, kun je dit zien op de website van PME. In alle fabrieken wordt erop gezien dat de werknemers een goede behandeling krijgen. De kleding zelf wordt gemaakt van duurzame materialen. PME werkt ook mee aan het recyclen van plastic. Bepaalde jassen van PME bestaan volledig uit gerecycled plastic. Wat niet onderdoet voor de kwaliteit waar PME voor staat, dat is een feit!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn