Wil jij efficiënter thuiswerken?

16 December 2020

Posted in Coaching en Workshops

De afgelopen jaren waren al steeds meer bedrijven bezig met de mogelijkheden van thuiswerken. Maar sinds de coronapandemie heeft werk vanuit huis natuurlijk helemaal een vlucht genomen. Noodgedwongen, dat wel, maar het blijkt voor heel veel bedrijven toch best wel te kunnen – ook daar waar men hier eerst twijfels over had. Nu is het wel zo dat het vanuit de eigen woning werken alleen maar voordelen heeft, je kunt in het begin ook zeker tegen wat minpunten aanlopen. Met een paar tips en de juiste hulp, kan thuiswerken voor jou ook goed werken.

Werkplek in je eigen woning

Het eerste punt om aandacht aan te schenken, is het creëren van een eigen werkplek in je woning. Ga je gewoon aan de keukentafel zitten, dan wordt het vaak lastig om je goed te concentreren. Dit is immers een plek die je ook voor veel andere zaken gebruikt. Wil je efficiënt thuiswerken, dan is het echt een groot voordeel als je een speciale werkplek hebt. Het is natuurlijk het handigst als je hiervoor een speciale ruimte hebt, zoals een slaapkamer die je anders niet gebruikt, maar je kunt ook ergens anders in huis een werkplek maken. Belangrijk is dat je die plek niet voor andere doeleinden gebruikt. Zo kun je een goede scheiding maken tussen werk en vrije tijd, ook als je het grootste gedeelte van de tijd thuis werkt. Om goed te kunnen thuiswerken, kan het ook nodig zijn om bepaalde zaken aan te schaffen. Zo kun je baat hebben bij een goede bureaustoel, een zit-sta bureau of een ergonomische muis. Maar ook de computer die je gebruikt moet alle werktaken wel goed aan kunnen. Daarom is het soms nodig om extra apparatuur aan te schaffen. Dit zijn allemaal materiële zaken waar je aan moet denken, maar bij efficiënt thuiswerken komen ook nog andere dingen om de hoek kijken.

Thuiswerken training volgen

Aan welke andere dingen kun je dan denken? Het kan bijvoorbeeld in eerste instantie lastig zijn om een werkritme te vinden. Een ander minpunt van thuiswerken is dat je veel minder contact hebt met collega’s. En als er contact is, is dit vaak digitaal. Iedereen zal tijdens de coronaperiode ervaren hebben dat digitale contacten lang niet altijd op kunnen wegen tegen gewoon contact. Zo zijn er verschillende problemen waar je tegenaan kunt lopen:

  • je klanten, baas of collega’s hebben verkeerde verwachtingen over wat jij gaat en kunt doen
  • het overleg tussen collega’s loopt stroef
  • je vindt het lastig om je werkdag in te delen

Gelukkig hoef je niet tegen deze problemen aan te blijven lopen. Je kunt een training volgen bij Thuiswerken.com waar je kunt leren hoe je al deze zaken beter aan kunt pakken. Je kunt bij hen individuele trainingen volgen, zowel op locatie als online, waarmee jij technieken en methodes leert om zaken beter aan te pakken. Maar je kunt bij hen ook met je collega’s samen een cursus doen. Zo leren jullie allemaal op dezelfde manier hoe problemen die hiervoor genoemd werden voorkomen kunnen worden. Dat kan thuiswerken een heel andere en prettigere ervaring maken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn