Helpt acupunctuur bij oorsuizen?

12 December 2019

Posted in Mens en gezondheid

Veel mensen ervaren een zogenoemde piep in de oren, ook wel tinnitus genoemd. Omdat huisartsen en zelfs kno-artsen vaak geen raad weten met deze klacht proberen velen van hen acupunctuur bij oorsuizen. En vaak met hele mooie resultaten. Als jij dit ook wilt proberen kun je via de website Acupuncturistenoverzicht.nl een acupuncturist bij jou in de buurt vinden. Op die website staan enkel acupuncturisten die aangesloten zijn bij de officiĆ«le beroepsvereniging, en dus geen mensen die het als hobby erbij doen. Je wilt immers wel behandeld worden door een professional, niet? In ieder geval kan acupunctuur bij oorsuizen veel verlichting bieden, afhankelijk van de oorzaak ervan. Dit is een lastig punt, want het is heel erg moeilijk om de oorzaak van tinnitus vast te stellen, in de meeste gevallen wordt er zelfs helemaal geen oorzaak gevonden. Laat je daardoor zeker niet ontmoedigen, want een acupuncturist kan je vaak verder helpen dan die kno-arts die toch echt niks constateert. Acupunctuur bij oorsuizen werkt namelijk in feite door je hele lichaam. Waar een huisarts en kno-arts enkel heel lokaal naar jouw klachten kijken, en controleren of ze daar een oorzaak vinden, kijkt een acupuncturist naar de energiebanen in je hele lichaam. Door deze in balans te brengen en te zorgen data alle energie weer goed doorstroomt helpt acupunctuur bij oorsuizen. 

Waarom acupunctuur bij oorsuizen?

Natuurlijk kun je naar de huisarts gaan om te kijken of deze je wil doorverwijzen naar een kno-arts. Helpt acupunctuur bij oorsuizen?Deze kunnen hun professionele mening geven over je klachten, maar bedenk wel dat er in de meeste gevallen geen oorzaak voor tinnitus gevonden kan worden. Dit komt deels doordat het een klacht is die erg gebonden is aan stress. En dat valt helaas nog niet te meten. De reden dat acupunctuur bij oorsuizen vaak goed werkt is dat het de fysieke stress wegneemt, waardoor de druk op je hoofd vermindert. Daardoor vermindert het suizen in de oren, en wordt het weer stiller in je hoofd. Nu, het kan natuurlijk dat je daadwerkelijk een letsel hebt opgelopen, dus laat vooral de huisarts naar je oren kijken. Maar als je je niks kan herinneren qua letsel, en het oorsuizen is echt ontstaan vanuit het niets, dan is acupunctuur bij oorsuizen zeker een goed idee. Bovendien zul je merken dat je door de behandelingen ook nog meer rust en balans voelt in je lichaam, een hele fijne bijkomstigheid.

Waar helpt acupunctuur bij?

Die rust en balans die je ervaart na een behandeling komen doordat acupunctuur de energiebanen in je lichaam weer goed doet doorstromen. Blokkades worden opgeheven en je lichaam wordt in staat gesteld zichzelf te genezen. Acupunctuur bij oorsuizen werkt dus meestal niet direct, omdat je het lichaam de kans moet geven zichzelf te herstellen. Pas na enkele dagen tot een week weet je precies wat het heeft gedaan. Acupunctuur bij oorsuizen helpt goed, maar er zijn nog veel meer klachten waarmee je bij een acupuncturist terecht kunt, zoals:

  • (Chronische) hoofdpijn
  • Menstruatieklachten
  • Niet kunnen stoppen met roken
  • Nervositeit en angsten

Over het algemeen kun je stellen dat een acupuncturist je lichaam weer de rust en balans teruggeeft waardoor het zichzelf kan genezen. Deze geneeswijze focust op het gehele lichaam in plaats van enkel de plaats van de klacht, en daarom werkt het bij zoveel verschillende klachten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn