Hoe belangrijk zijn bureaustoelen in je kantoor?

3 November 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

Als je zou bepalen hoeveel tijd je in een bureaustoel doorbrengt, zou je verrast zijn. Met 40 uur per week zou je in de loop van een jaar ongeveer 1900 uur bij elkaar sprokkelen. Vermenigvuldig dat met het gemiddeld aantal jaren dat je moet werken en het wordt duidelijk dat je een groot deel van je leven doorbrengt in een bureaustoel. Ondanks deze berekening wordt er vaak meer geld besteed aan de aanschaf van een bureau dan aan de stoel. Hetzelfde kan worden gezegd over mensen die van thuis uit werken. Sommige mensen brengen meer tijd door voor een computer dan de uren die ze per nacht slapen. Daarom is het niet alleen zinvol, maar ook belangrijk voor je lichaam, om een bureaustoel te kiezen die comfortabel en ondersteunend is. Ergonomische onderzoeken hebben aangetoond dat een ondersteunende kantoorstoel de productiviteit verhoogt en de efficiƫntie maximaliseert van de persoon die erin zit. Slechte bureaustoelen kunnen leiden tot rugklachten en beenproblemen, die allemaal verloren tijd op het werk veroorzaken en de productiviteit hindert. Dus, in plaats van geld te verliezen als gevolg van gezondheidsklachten, is het belangrijk om geld uit te geven aan goede bureaustoelen die de houding van de rug bevorderen. De kosten van de stoel worden meer dan goedgemaakt door minder afwezigheden. En nog meer als je even rondkijkt bij Albeka, waar je nieuwe en tweedehands bureaustoelen en kantoormeubelen kunt kopen. Volg de link albeka.nl om het veelzijdige aanbod te bekijken!

Wat zijn goede bureaustoelen?

Bureaustoelen maken deel uit van het interieur van elk kantoor. Heel wat mensen proberen ervoor te zorgen dat de bureaustoel bij de inrichting past, zonder rekening te houden met de gezondheid van de persoon die de stoel gebruikt. Maar het ontwerp of de ergonomie van de stoel moet boven al het andere worden beschouwd. Volgende punten zijn belangrijk als je op zoek bent naar goede stoelen:

  • Armsteun: een goede bureaustoel heeft een ondersteuning voor de onderrug (in de vorm van een armsteun). Sommige van de betere hebben zelfs een verstelbare lendensteun waarmee de gebruiker de stoel aan de onderrug kan instellen. Dit is belangrijk om rugpijn te voorkomen en slopende aandoeningen, zoals ischias (zenuwpijn), te vermijden.  
  • Verstelbaarheid: bijna alle bureaustoelen hebben een hoogte- en arminstelling. De beste bureaustoelen hebben ten minste vijf verschillende instellingen.
  • Wielbasis: bijna alle bureaustoelen hebben een wielbasis; Als het kantoor echter is voorzien van vloerbedekking, kan het nodig zijn om naar een stoel met wielen te zoeken die speciaal voor tapijt is gemaakt.
  • Draaibare voet: een bureaustoel moeten vrij kunnen zwaaien om gemakkelijk toegang te krijgen tot verschillende delen van het bureau. Als de stoel niet vrij kan zwaaien, kan vermoeidheid van de armen optreden.
  • Stof: de stof moet ademend zijn om te voorkomen dat de stoel na urenlang zitten warm en ongemakkelijk wordt. Bovendien moet deze voldoende kussen hebben om de persoon die gebruik maakt van de stoel te ondersteunen. Een voorbeeld van een slechte stoel is als je de basis van de stoel door het kussen voelt.

De voordelen van een comfortabele werkplaats

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een goede bureaustoel. Naast het hebben van minder rugpijn, zullen ondersteunende bureaustoelen vermoeidheid en ongemak voorkomen. Bovendien hebben verscheidene studies aangetoond dat werknemers die comfortabel zitten, productiever zijn en bijdragen aan een positievere werkomgeving dan werknemers die de dag doorbrengen met rugklachten omdat ze ongemakkelijk zitten. Tenslotte verminderen comfortabele stoelen het aantal pauzes dat de werknemer moet nemen vanwege zijn ongemakkelijk gevoel. Zorg er dus voor dat de stoelen op kantoor hun steentje bijdragen om de productiviteit van je bedrijf te verhogen en investeer in de juiste bureaustoelen! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn