Lasersnijden toepassen?

31 January 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Nauwkeurigheid is zeer belangrijk voor elk project, groot of klein. Als iets net niet past, of net te groot of te klein is kan dit resulteren in een groot lek, een nutteloos onderdeel en veel stress onder de makers van het project. Bij Ter Hoek is precisie zeer belangrijk, en daarom doen wij er alles aan om voor de klant een zo precies mogelijke manier van metaalbewerking toe te passen, zoals bijvoorbeeld lasersnijden, EDM of PECM. Welke methode van snijden het meeste effectief is voor uw project, kan u altijd vragen op onze website. Wij helpen u graag verder, en proberen zelf ook de meest precieze manieren van metaal bewerken te vinden.

Wat is lasersnijden?

Bij een Laser Micro Jet (LMJ) wordt een laserstraal soort van gevangen in een waterstraal. Hierdoor ontstaat er een zuil van geconcentreerde energie die sterk genoeg is om door metalen heen te snijden. Dit systeem is zeer revolutionair en kan metalen met een zeer hoge precisie bewerken. Normaal was lasersnijden alleen op 2 dimensionaal oppervlak mogelijk, maar nu is het ook mogelijk op 3D niveau. Zo kan u makkelijk met een diameter vanaf 30 micron uw metaal laten bewerken. De materialen die bewerkt kunnen worden door midden van lasersnijden zijn:

  • Geleidende metalen, zoals koper en ijzer
  • Halfgeleiders, zoals keramiek
  • Isolatoren, zoals diamant kunststof en compositiemateriaal

Lasersnijden is even nauwkeurig als EDM, en dit bied vele voordelen van het bewerken van metalen met grote precisie. Lasersnijden wordt normaal gedaan in materialen tot een dikte van 5mm. Bij dikkere materialen kan u het beste contact opnemen voor de mogelijkheden. 

Lasersnijden wordt gedaan met een draaibank die kan bewegen op XYZ vlakken. Zo kan je het ontwerp invoeren op je computer, en de laser snijdt het zo voor je. Dit proces is over het algemeen vrij snel, en het resultaat is een product gesneden met hoge precisie en zonder afval. 

Over Ter Hoek

Gevestigd in Rijssen produceren wij precisiecomponenten door middel van lasersnijden of andere methodes voor opdrachtgevers in heel Europa. Naast diensten helpen wij ook met advies geven en klanten met oplossingen helpen zodat ze verder kunnen met hun project. Ons proces begint met het doornemen van de vraag van de klant. We vragen door, leveren maatwerk en denken mee. Zodra we de best passende oplossing gevonden hebben gaan wij aan het werk met de productie. Zelfs bij oplages van duizenden exemplaren leveren wij alleen de hoogste precisie en een zeer hoge proceszekerheid. Als klant kan je op ons vertrouwen, want wij doen er alles aan om u de beste kwaliteit te leveren. Innovatie staat hoog bij ons in het vaandel, dus we doen er altijd alles aan om de meest precieze methode van metaalbewerking toe te passen. 

Heeft u eventuele vragen over onze service of heeft u advies nodig bij uw project? Neem dan snel contact met ons op via onze website, e-mail of telefoon. Wij streven er naar om u met uw project verder te werken, en zijn niet bang voor eventuele samenwerking. Dus, als u lasersnijden nodig heeft voor uw project kan u altijd bij Ter Hoek terecht. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn