Leer de stof snel en doeltreffend via een oefentoets

31 January 2021

Posted in Coaching en Workshops

Goed leren is een vaardigheid die zelf eigenlijk ook weer geleerd moet worden. Je kunt dus leren om te leren. Heel veel scholieren leren namelijk op een verkeerde manier. Het is ook lastig, omdat elke materie en vaardigheid op verschillende manieren geleerd kan worden. Een taal machtig worden doe je logischerwijs heel anders dan wiskunde leren. Maar wat vaak wel bij alle vormen van leren terugkomt, is het fenomeen van oefenen. Een taal oefen je door bijvoorbeeld veel te gaan spreken in de te leren taal en veel te oefenen met het schrijven. Wiskunde leer je door verschillende sommen te maken. Vaak heb je bij wiskunde een bepaalde formule die je vervolgens via verschillende sommen kunt toepassen. Door te variƫren, voorkom je dat je gewoon de specifieke som in je hoofd stampt. Je moet formule en de toepassing begrijpen en zodra je deze begrijpt, dan zou je in principe in staat moeten zijn om alle sommen op te lossen. Om zover te komen, moet je gewoon veel oefenen. Je krijgt er dan steeds meer gevoel voor. Dat is zo met alles wat je kunt leren. Als je voor je rijbewijs gaat, dan leer je enkele vaardigheden en daarna ga je deze oefenen. Daarom is het op school dus handig om oefentoetsen te maken. Door keer op keer de stof te lezen, oefen je niet. Je moet de materie in de praktijk brengen en dat kan via een oefentoets van oefentoets.nl. Zo kun je bijvoorbeeld een oefentoets maken voor je theorie-examen. Door de theorie te oefenen via een oefentoets, kun je de geleerde materie in de praktijk brengen. Zo kun je jezelf makkelijk controleren en ontdekken of je de stof beheerst of niet. Door verschillende oefentoetsen te maken, kun je net als bij de wiskunde en de verschillende sommen, ontdekken of je alles begrijpt. Als je immers 1 oefentoets goed maakt en daarna de tweede en derde ook foutloos afrondt, dan weet je vrij zeker dat je de materie beheerst. Het heeft vrij weinig zin om constant dezelfde oefentoets te maken, want dan heb je de goede antwoorden immers gewon opgeslagen in je geheugen. Je weet dan niet of je de materie wel beheerst. Bij een meerkeuze oefentoets bijvoorbeeld, weet je op den duur precies de volgorde van de juiste antwoorden. Je kennis beperkt zich echter puur tot weten wanneer je A, B of C moet invullen. Daarom is het maken van 1 oefentoets en deze daarna herhalen, totaal niet effectief. Kijk daarom op oefentoets.nl voor een variatie aan verschillende oefentoetsen.

Leer de stof snel en doeltreffend via een oefentoets

Meld je aan en begin gelijk met de oefentoets

Via de site van oefentoets.nl kun je je aanmelden en een account aanmaken. Vervolgen kun je aan de slag met een oefentoets van bijvoorbeeld:

  • VMBO economie
  • Theorie-examen
  • Medisch rekenen

Surf naar oefentoets.nl voor meer informatie

Mocht je meer willen weten, dan kun je terecht op de website van oefentoets.nl. Hier vind je meer informatie over de oefentoetsen, maar je kunt er ook terecht voor tips voor het voorbereiden van bepaalde examens. Je kunt altijd je voordeel doen met deze informatie en tips.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn