Rood voor rood, wat is dat precies?

24 January 2021

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Rood voor rood, wat dat betekent? Dat wordt hier uitgelegd! 

Rood voor rood, een regeling die vaak voorkomt in de provincies Overijssel en Gelderland. Deze regeling is een speciale regeling rondom het slopen van oude schuren. Daarnaast heeft het te maken met bouwrechten. Als er een schuur van minimaal 850 m2 wordt gesloopt, dan kunnen er nieuwe bouwrechten worden verstrekt voor een woning of ander gebouw op die plaatst. Dit is eigenlijk waar rood voor rood om gaat. Er komt echter nog meer bij kijken. Ook kan het lastig zijn om zelf zo’n regeling te regelen. Wil jij hier meer over weten? Lees dan dit artikel.

Rood voor rood, wat is dat precies?

Hoe werkt de rood voor rood regeling?

Hierboven heb ik al in het kort uitgelegd wat een rood voor rood regeling is en hoe je er van kunt profiteren. Laten we er een voorbeeld bij pakken om het nog duidelijker te maken. Stel je hebt een boerderij. Naast deze boerderij koop jij een bouwkavel van 1000 m2 op. Voor dit kavel moet je minimaal 850 m2 aan oude schuren slopen. Stel de opbrengst van dit kavel wordt bij de verkoop geschat op ongeveer 200000 euro. Dan is het jouw taak om het resterende bedrag te investeren om zo gebruik te maken van de regeling. Je kunt dit bedrag gebruiken voor de volgende dingen:

  • Sloopkosten
  • Asbest verwijdering
  • Bodemonderzoek

Dit zijn een aantal punten waarvoor jij dit bedrag kunt gebruiken. Sloopkosten kunnen zo oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. Ook asbest verwijdering kan duur zijn, aangezien er vroeger veel asbest werd gebruikt. Als jij uitkomt op een bedrag van 100000 euro dan mag jij als initiatief nemer van dit project zelf een deel in je eigen zak steken. Dit is echter erg complex. Er zitten enorm veel regels aan een rood voor rood regeling. Nu je een beetje het idee hebt van hoe het werkt wil je er vast meer over weten. Gelukkig ken ik een bedrijf dat jou hier alles over kan vertellen. Zij helpen namelijk mensen met het maximaal profiteren van een rood voor rood regeling.

Hulp inschakelen om een rood voor rood regeling te krijgen?

Een rood voor rood is een complex proces en het is dan ook aan te raden om dit niet alleen te doen. Kies voor hulp, kies voor www.boerderijmakelaar.nl. Dit bedrijf weet alles van een rood voor rood regeling af en kan jou helpen bij het regelen van jouw regeling. Zij hebben al jaren ervaring met het slopen van oude boerderijen en kunnen jou financieel advies geven. Zo kun jij maximaal profiteren van deze regeling en houd je geld over. Dit geld kun je dan weer investeren in andere dingen. Heb jij hier interesse in en wil je hier meer over weten? Ga dan vandaag nog naar de bovenstaande website. Bekijk de mogelijkheden en plan een gesprek in. Samen met een van de experts die bij dit bedrijf werken kun je dan de mogelijkheden en de eisen bespreken. Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ze op. Ze reageren doorgaans erg snel en zijn altijd bereid om mensen te helpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn