Naar de kinderkapper in Leiden voor een mooi Pico Bello kapsel

13 December 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Onze dochter is nu zeven jaar oud en gaat met veel plezier naar de kapper. Ze heeft prachtig, lang haar met een kleine slag erin. Ze is erg trots op haar haar en draagt het haar het liefst los. Ze laat haar kapsel graag verzorgen en kijkt altijd uit naar het eerstvolgende bezoek aan de kinderkapper in Leiden. Dat is niet altijd zo geweest. Ik zal haar allereerste bezoek aan een willekeurige kapper nooit vergeten. Ik ben met haar naar de eerste de beste kapper gegaan die ik online vond. Deze salon was in de buurt. Niet specifiek gericht op kinderen, maar wat kon er nou echt mis gaan?

  • Op de stoel zitten;
  • haartjes laten wassen;
  • mooi model laten knippen;
  • klaar is kees.

Dat had ik dus helemaal verkeerd ingeschat! Wat een ellende. Onze dochter had de hele zaak bij elkaar geschreeuwd. Wat zeg ik? Heel de straat kon er van mee genieten! Al vanaf het eerste moment, dat ze in de stoel mocht, huilde ze tranen met tuiten en schreeuwde ze moord en brand. De kapster die haar knipte wist niet zo goed wat ze met haar aan moest en stond er beetje beteuterd naast. Al met al geen leuke kennismaking met de kapper!

Interactie en geruststelling bij de kinderkapper in Leiden

Mijn vriendin hoorde mijn verhaal aan over het eerste kappersbezoek van onze dochter en kwam meteen met een tip. Haar kindjes gingen al sinds jaar en dag naar kinderkapper Pico Bello in Leiden. Het beeld dat ze me schetste over de knipbeurt daar, klonk mij bijna als een sprookje in de oren. Ze stelde me voor om de eerstvolgende kappersbeurt met elkaar te ondergaan. Onze kinderen kenden elkaar en misschien zou dat de spanning bij mijn dochter weghalen. De week erop zaten we al in de salon van de kinderkapper in Leiden en inderdaad: de binnenkomst bij deze kapper was al heel anders. Er werd met mijn dochter gesproken en ze werd verwelkomd met een: ‘goedemorgen mevrouw!’ Mijn dochter glunderde bij die woorden. Geweldig om te zien! Eerst ging het zoontje van mijn vriendin op de stoel en terwijl hij geknipt werd, sprak de kapster niet alleen met hem. Ze had ook interactie met mijn dochter die naar de knipbeurt stond te kijken. En het onvoorstelbare gebeurde! Mijn dochter vroeg of zij ook op de stoel mocht om geknipt te worden. Ik wist niet wat ik hoorde! Dit stond in schril contrast met de eerste knipbeurt bij de andere salon een maand daarvoor. Mijn dochter liet zich knippen door de kapster van de kinderkapper in Leiden en ze liet er geen een traan bij!

Met plezier naar de kapper

Niet alleen de interactie zorgde voor geruststelling en vertrouwen bij mijn dochter. De kapster van de kinderkapper in Leiden heeft een talent als het om omgang met kinderen gaat. Ze weet met haar vragen en verhaaltjes kinderen af te leiden als het misschien een beetje spannend lijkt te worden. Een ‘enge’ lawaaierige tondeuse bij een oor werd afgeleid door een liedje door de kapster. De föhn, die ervoor zorgt dat je niemand meer hoort, had de vorm van een eendenbek. Er werd aan zoveel gedacht! Na de knipbeurt door de kinderkapper in Leiden was mijn dochter niet alleen een mooi, verzorgd kapsel rijker. De angst die ze had voor de kapper was weg. En ze vroeg me de volgende dag of we snel weer naar de kapper zouden gaan. Ik zal het je sterker vertellen: Ze vertelde me gisteren dat ze later als ze groot is ook kapster wilt worden. Dat had ik nooit gedacht!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn