Pak de problemen aan bij de kern via hypnotherapie in Utrecht

15 December 2019

Posted in Mens en gezondheid

Elke mogelijke psychologische staat heeft een oorzaak. Het hele lichaam en geest debat is hierbij eigenlijk niet heel relevant. Of deze oorzaak nu fysiek is (puur in de hersenen zit) of juist een duidelijke onstoffelijke component heeft, het punt is dat al je psychologische toestanden ergens door worden veroorzaakt. Niets bestaat in een vacuüm waar het niet wordt aangeraakt door de causale keten die door de hele natuur loopt. Dus als jij bijvoorbeeld constant de drang voelt om op je nagels te bijten, dan kun je daar een oorzaak voor aanwijzen. Deze oorzaak kan simpel zijn (een enkele oorzaak voor een enkel gevolg), maar de oorzaak kan ook zijn samengesteld uit meerdere factoren en dan spreken we over een complexe oorzaak. Een depressie wordt bijvoorbeeld zelden door slechts 1 variabele beïnvloed. Vaak is er sprake van een bepaalde aanleg voor depressie. Je hebt het dan over een oorzaak in je genen. Maar die oorzaak moet ook worden getriggerd en dus kun je kijken naar de gebeurtenissen in iemands leven. Daarom zie je ook vaak verschillen tussen mensen die vergelijkbare trauma’s hebben meegemaakt. Bij de een leidt een trauma tot zware psychische klachten en bij ander kun je nauwelijks een effect constateren. Via hypnotherapie in Utrecht bij Hypnose Praktijk, kun je de oorzaken aanpakken. Alles is direct of via omwegen te herleiden tot processen in de hersenen. Een gebeurtenis is iets dat buiten je lichaam plaatsvindt. Maar de registratie en verwerking van deze gebeurtenis vindt natuurlijk in je hersenen plaats. Daar worden de herinneringen aangemaakt en daar worden eventueel ook bepaalde emoties gekoppeld aan de herinnering. Die herinneringen kunnen daardoor prettig aanvoelen, maar kunnen dus ook heel onplezierig zijn. Via hypnotherapie in Utrecht kun je dat soort onplezierige connecties als het ware doorbreken. Ook kun je bepaalde vastgeroeste patronen, patronen die bijvoorbeeld leiden tot obsessief nagelbijten, veranderen. Hypnotherapie in Utrecht is een methode waarbij je via suggesties de configuratie van de hersenen als het ware verandert. Om het heel beeldend uit te drukken zou je kunnen zeggen dat de hypnotherapeut de instellingen aanpast. Hypnotherapie in Utrecht is binnen deze vergelijking dus een soort programmeren. De software in je hoofd doet dingen die het niet moet doen en via hypnotherapie kun je de software aanpassen, zodat de hersenen weer soepel functioneren. Er komt uiteraard wel wat meer bij kijken, maar een vergelijking kan vaak inzicht bieden in vreemde fenomenen. Maar als je bedenkt dat de hersenen door de jaren heen bepaalde ontwikkelingen doormaken die leiden tot bepaalde gedragingen, gedachten en emoties, dan is het niet gek om te bedenken dat die ontwikkelingen ook ongedaan gemaakt kunnen worden en dat er nieuwe ontwikkelingen in gang kunnen worden gezet.

Vind de oplossing via hypnotherapie in Utrecht

Hypnose kan een lichaam zo stijf maken als een plank. Je hersenen geven dan het signaal door aan je lichaam om inderdaad helemaal stijf te zijn. Dat is de kracht van hypnotherapie in Utrecht. Dat betekent dat je ook suggesties kunt wekken dat nagelbijten niet nodig is of dat een bepaalde hoeveelheid eten genoeg is.

Waarbij kan hypnose helpen?

Omdat alles een oorsprong kent in de hersenen, kun je met hypnotherapie in Utrecht dus ook heel veel bereiken. Zo kun je gebruik maken van deze therapie bij problemen als:

  • Vliegangst
  • Faalangst
  • Verslaving
  • Overgewicht

Kijk op hypnose-praktijk.nl voor een overzicht van de vele problemen waarbij hypnotherapie in Utrecht uitkomst kan bieden. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn