Waarom is Keltisch zeezout zo gezond?

17 May 2020

Posted in Vrije tijd en Hobby

Wist je dat Keltisch zeezout een andere samenstelling heeft dan het normale keukenzout dat je in de supermarkt koopt? Dit bijzondere zout, dat je kunt kopen bij NaturaPlaza is namelijk ontzettend rijk aan mineralen, en dat kunnen we van normaal keukenzout niet zetten. Dit tweede bevat namelijk heel veel natrium ten opzichte van andere mineralen, en bij Keltisch zeezout is dat niet zo. Het wordt volgens een oude Keltische traditie met de hand gedolven voor de kust van Bretagne in Frankrijk. Het komt dus regelrecht uit de zee. Dit zout wordt vervolgens vrijwel niet bewerkt, daardoor behoudt het zijn oorspronkelijke samenstelling. Het wordt enkel gedroogd en daarna gemalen tot korrels met een maximale grootte van ongeveer 1,5 mm. De mineralen die Keltisch zeezout in hogere hoeveelheden dan normaal keukenzout bevat zijn onder andere:

  • Ijzer
  • Mangaan
  • Kalium
  • Zink
  • Magnesium

Al deze mineralen heb je elke dag een beetje nodig, en als je gebruik maakt van die zout uit Bretagne doe je dat dus op een hele makkelijker manier. Je kunt het gebruiken in je kookvocht, of simpelweg toevoegen aan je eten wanneer je dit reeds hebt opgediend. Veel mensen vinden de smaak van Keltisch zeezout veel rijker en intenser dan van normaal keukenzout. Niet voor niets gebruiken chefkoks het al veel langer dan dat wij ermee bekend zijn. En doordat de samenstelling van mineralen ook nog eens veel gebalanceerder is dan bij normaal keukenzout is het ook nog eens een stuk gezonder!

Waar kun je Keltisch zeezout kopen?

Als je dit Bretonse zeezout boordevol mineralen online wilt kopen dan kun je dat doen in de webshop van NaturaPlaza. Zoals de naam al doet vermoeden verkopen ze daar allerlei natuurlijke voedingsmiddelen die je kunnen helpen gezond te worden (of te blijven!). NaturaFoods is onder andere gespecialiseerd in superfoods. Voor diegenen die niet weten wat dat zijn: Superfoods zijn voedingsmiddelen die een opvallend hoge voedingswaarde hebben, en dus niet te vergelijken zijn met normale voedingsmiddelen. Bekende superfoods zijn bijvoorbeeld chlorella, chiazaden, maca poeder of moringa. Maar ook Keltisch zeezout is een soort superfood, doordat het in vergelijking met normaal keukenzout zo hoog is in belangrijke mineralen. Dit zout gebruiken in de keuken in plaats van keukenzout is misschien wel de makkelijkste manier om meer mineralen binnen te krijgen, en het smaakt ook nog eens stukken lekkerder!

Webshop met superfoods

Bij NaturaPlaza vinden ze het belangrijk dat je al je superfoods en gezonde voedingsmiddelen tegelijk op één plek kunt kopen. Daarom hebben ze een groot assortiment, en blijven ze dat constant uitbreiden met producten die nieuw op de markt zijn. Ze doen er alles aan om jou een zo compleet mogelijk aanbod biologische superfoods te bieden, zodat je alles tegelijk in één webshop kunt bestellen. Orders bij NaturaPlaza worden uiteraard dagelijks verstuurd en uiteraard krijg je een track and trace code om te kunnen zien waar je order zich bevindt. Vrijwel altijd heb je de volgende (werk)-dag al je superfoods en Keltisch zeezout in huis. De meeste mensen vinden het dus erg prettig om bij NaturaPlaza te winkelen in plaats van dat ze voor al die biologische voedingsmiddelen allerlei winkels af moeten gaan. Gelukkig hebben ze een super groot assortiment, en kun je dus heel gemakkelijk alles tegelijk shoppen, en daarna lekker bij je thuis laten bezorgen, handig! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn