Waarom je spouwmuur isoleren?

8 January 2021

Posted in Ondernemers en Particulieren

Je spouwmuur isoleren is een van de stappen die je kunt zetten als jij graag duurzamer wilt wonen of als jij het klimaat in je woning wilt verbeteren. Veel mensen staan er niet zo bij stil dat isolatie een groot effect heeft op het woongenot, maar ga maar eens na hoe vervelend het is om in de tocht te zitten. Kies jij voor je spouwmuur isoleren, dan levert dit nog veel meer voordelen op en daar vertellen we graag wat meer over. Je zult zien dat het ook voor jouw huis zeker een goed idee kan zijn om hiermee aan de slag te gaan.

Voordelen van spouwmuur isoleren

We noemden net al dat isolatie een groot effect kan hebben op het woongenot, maar het kan ook voordelen opleveren voor je gezondheid en voor je portemonnee. Laat jij je spouwmuur isoleren, dan zul je bijvoorbeeld minder snel last hebben van vochtproblemen in huis. Veel mensen staan hier niet zo bij stil, maar vocht kan grote gevolgen hebben. Zo kunnen er schimmels ontstaan op muren en meubels, wat schade oplevert en ook risico’s levert voor jouw gezondheid. Daarnaast is het zo dat vochtige lucht lastiger is om op te warmen. Kies je voor je spouwmuur isoleren, dan voorkom je ook dat er warmte weglekt naar buiten. Dat betekent dat jouw verwarming minder hard aan het werk hoeft om er voor te zorgen dat er binnen een aangename temperatuur ontstaat. Daar komt bij dat je niet langer last zult hebben van trek en tocht, waardoor je thermostaat ook al snel een graadje lager zult zetten. Je woont op die manier niet alleen prettiger, je bespaart zo ook flink op stookkosten. Dat betekent dat je dus wel eerst geld moet investeren voor de spouwmuur isoleren, maar dat je deze investering ook snel genoeg weer terugverdient. Bovendien woon je dan ook gewoon prettiger.

Gemakkelijke oplossing

Er zijn dus verschillende voordelen te noemen waarom je spouwmuur isoleren een goed idee is:

  • lagere stookkosten, dus besparing op je energierekening
  • geen tocht en trek meer, dus hoger wooncomfort
  • geen vocht en schimmels in je woning
  • gelijkmatigere temperatuur, zowel ‘s zomers als ‘s winters

De voordelen zijn dus duidelijk, toch aarzelen mensen vaak om hiermee aan de slag te gaan. Ze zien tegen deze klus op, omdat ze denken dat het veel werk is en veel gedoe met zich meebrengt. Dit is echter helemaal niet het geval! Laat jij je spouwmuur isoleren door Isocoat Isolatie, dan is de klus in een dag geklaard, zonder dat je hier veel bouwoverlast van ervaart. Zij hebben verschillende manieren om dit te doen, er kan gekozen worden voor purschuim, maar ook voor isolatiekorrels of inblaaswol. Ze bekijken per situatie wat de beste oplossing is, zodat je altijd een isolatie krijgt die past bij jouw woning. Na het aanbrengen van de isolatie zorgen zij er uiteraard voor dat alles weer netjes afgewerkt wordt, zodat je aan de buitenkant van je huis niet meer kunt zien dat de klus uitgevoerd is. Isocoat Isolatie is dus een uitstekende keus als jij je spouwmuur isoleren wilt!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn