Heb jij een brandwerende kluis?

4 January 2021

Posted in Beveiliging en Bewaking

Als je waardevolle spullen goed wilt beschermen, dan is het aan te raden om een brandwerende kluis te kopen. Deze kan jouw bezittingen beschermen tegen brand en er zijn ook varianten te koop die zowel tegen vuur als tegen inbraak bescherming bieden. Zo is jouw bezit echt goed beschermd. Een brandwerende kluis zou dan eigenlijk ook in iedere woning en bij ieder bedrijf aanwezig moeten zijn. Iedereen heeft immers zaken die het waard zijn beschermd te worden.

Kluizen bieden bescherming

Dat kluizen handige objecten zijn voor bedrijven, dat zullen veel mensen volmondig erkennen. Maar ook in woonhuizen zouden ze eigenlijk aanwezig moeten zijn. Een inbraak werende of brandwerende kluis kan echt veel toegevoegde waarde hebben. Er zullen echter maar weinig mensen zijn die dit ook in huis hebben staan, toch is het zeker geen gek idee om eens over de aanschaf hiervan na te denken. Iedereen heeft immers waardevolle bezittingen! Misschien zie jij dit zelf in eerste instantie niet zo, omdat je kluizen vooral ziet als objecten om geld, juwelen en andere dure spullen in te bewaren. Natuurlijk zijn ze daar heel goed geschikt voor, waardepapieren, aktes, verzekeringspapieren zijn ook allemaal zaken die je er goed in op kunt bergen. Maar een brandwerende kluis kan ook van toegevoegde waarde zijn voor heel andere dingen. Dingen die voor jou een hoge emotionele waarde hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan je fotoalbums of aan brieven die bijzonder voor jou zijn en die je graag nog jaren bij je wilt hebben. Maar denk ook aan je externe harde schijf, waar je een back up van al je foto’s op hebt staan. Of aan een erfstuk, dat materieel gezien niet veel waarde heeft, maar emotioneel gezien wel. Een brandwerende kluis biedt aan al deze spullen bescherming op het moment dat er in jouw huis brand uitbreekt. Zo wordt de kans een stuk groter dat je deze waardevolle zaken na een brand veilig uit je woning kunt halen.

Wat voor brandwerende kluis?

Waarschijnlijk heb je inmiddels in gedachten al even een rondje door jouw huis gelopen en nagedacht over zaken die jij zou willen beschermen. Besluit je dat voor jullie een brandwerende kluis ook een goed idee is? Dan moet je weten dat er verschillende varianten te krijgen zijn. Het belangrijkste verschil zit in de mate van bescherming die zij kunnen bieden, uitgedrukt in de tijdsduur die zij bestand zijn tegen brand. Je kunt kiezen voor een bescherming van:

  • 30 minuten
  • 60 minuten
  • 120 minuten

Dit betekent dat de ene brandwerende kluis een brand van 30 minuten zonder problemen zal overleven, terwijl een andere 60 tot 120 minuten vol in het vuur kan staan zonder dat de inhoud schade oploopt. Dit heeft te maken met de materiaalsoort en de dikte van het materiaal. Naast dit verschil, is er nog een ander verschil waar je op kunt letten. Sommige van deze kluizen bieden namelijk niet alleen bescherming tegen brand, maar ook tegen inbraken. Zo kun jij jouw waardevolle zaken echt goed beschermen. Bij Allesveilig.nl vind je voor iedere situatie een goede inbraak werende of brandwerende kluis.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn