Leer dingen los te laten via mindfulness in Amsterdam

31 December 2020

Posted in Coaching en Workshops

De mens is om de een of andere manier gemaakt om vast te houden. We harken alles bij elkaar en laten het daarna niet meer los. Alleen de tijd is een goede losweker, omdat bepaalde dingen door de tijd heen hun belangrijkheid verliezen. Wat je eerst niet los kon laten ben je 2 jaar later bijna vergeten. Dit is met heel veel dingen het geval. De les die je daaruit kunt trekken is dat alles wat nu ontzettend belangrijk lijkt te zijn, waarschijnlijk niet zo belangrijk is. Je weet immers dat de kans groot is dat je op den duur geen waarde meer hecht aan wat je nu zo belangrijk vindt. De kans is groot dat alles wat je nu dwars zit en waar je over piekert, dat je dat over een jaar bent vergeten. Dat is niet met alles zo uiteraard, maar de tijd wist wel heel veel dingen uit die in het leven van het hier en nu zo ontzettend belangrijk lijken. Het zou dan ook mooi zijn dat we vervelende dingen die ons dwars zitten eerder los kunnen laten. Waarom zou je wachten met loslaten als je weet of vermoedt dat je het over een x aantal weken, maanden of jaren toch wel loslaat? Maar de mens mag ‘graag’ vasthouden, piekeren, peinzen, et cetera. Dus je hebt vaardigheden nodig om dingen los te kunnen laten of om ze ├╝berhaupt niet zo krampachtig naar je toe te trekken. Via mindfulness in Amsterdam bij Beyond Mindfulness kun je juist leren om als het ware een stapje terug te zetten. We zijn geneigd om juist een stap vooruit te zetten en ons midden in de drukte van onze emoties en gedachten te begeven. Maar het is juist goed om deze wervelstorm aan emoties en gedachten vanaf een afstand te bekijken. Door een soort rust te bewaren, kun je ervoor zorgen dat die wervelstorm niet zoveel grip op je heeft. Vervolgens kun je dan voorkomen dat een bepaalde emoties of gedachte je meesleept. Je leert die storm te zien voor wat het is, namelijk een tijdelijke storm die vanzelf ook weer gaat liggen. Je hoeft je daar niet door te laten meeslepen. Deze rust bewaren leer je via mindfulness in Amsterdam. De sessies van mindfulness in Amsterdam brengen een soort kalmte teweeg, zodat je je steeds beter in het centrum van de storm kunt bewegen. Hier vind je immers het oog van de storm waar het kalm is. Je kunt de storm laten razen, maar dankzij de mindfulness in Amsterdam blijf je rustig in het oog.

 

Leer dingen los te laten via mindfulness in Amsterdam

Kijk snel op de website voor informatie over mindfulness in Amsterdam

Als je op zoek bent naar meer informatie over mindfulness in Amsterdam, dan kun je terecht op de site van beyondmindfulness.nl. Hier zie je ook meteen in welke vormen je de mindfulness in Amsterdam tot je kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Mindfulness retraite
  • Angst coaching
  • Zelfcompassie training

Neem contact op met Beyond Mindfulness

Als je mindfulness in Amsterdam wilt meemaken, dan kun je uiteraard contact opnemen en een afspraak maken voor een cursus van je keuze.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn