Hoe moet ik de juiste makelaar kiezen?

25 December 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Ik besloot een paar maanden geleden om op zoek te gaan naar een nieuw huis. Ik was niet per se heel actief aan het zoeken, maar ik woon al heel wat jaar in het huis waar ik nu woon en ik vond het wel tijd voor iets nieuws. Ik wil eigenlijk al heel lang ergens anders gaan wonen, iets dichter bij de stad. Ik keek iedere dag even op internet om te kijken of er al nieuwe huizen waren. Op een dag kwam ik echter het perfecte huis tegen. Het huis zat op een goede locatie, viel binnen mijn budget en er hoefde weinig aan het huis te gebeuren. Dat was wel een van de belangrijkste dingen, ik wilde niet net als in dit huis jaren bezig zijn met verbouwen. Ik besloot gelijk op de advertentie te reageren en twee weken later was ik aan het onderhandelen. Inmiddels heb ik dat prachtige huis gekocht. Ik heb alleen mijn eigen huis nog niet verkocht. Ik kon het huis wat ik had gekocht gewoon niet links laten liggen. Ik was alleen wel bang dat ik mijn oude huis niet zou kunnen verkopen voordat ik in het nieuwe huis zou gaan wonen. Niet alleen door de tijdsdruk maar ook omdat niks weet of in ieder geval te weinig weet over het verkopen van huizen om het zelf te doen. Ik besloot daarom een makelaar in te schakelen die mij hiermee kon helpen. Ik heb uiteindelijk vier makelaars langs laten komen, maar ik had moeite met de juiste makelaar kiezen. Ze boden me alleen allemaal verschillende dingen aan en ik wist niet zo goed wat de meest verstandige keuze was. De ene was inclusief foto’s, maar had een hoge courtage. De ander had een erg hoog tarief alleen was wel erg overtuigend. Bij hem kreeg ik het gevoel dat mijn huis redelijk snel verkocht zou worden. Ik wilde de juiste makelaar kiezen. Een makelaar kiezen is moeilijk, daarom besloot ik om op internet op zoek te gaan naar wat de dingen zijn waar je op moet letten. Weinig informatie stond op één plek, wat zoeken erg lastig maakte. Andere websites waren erg onduidelijk. Gelukkig kwam ik uiteindelijk op deze website terecht: https://www.huisverkopenmakelaar.nl/makelaar-kiezen/. Hier vond ik op overzichtelijke wijze alle informatie die ik nodig had om de juiste makelaar te kiezen. Dit zijn een aantal dingen die ik fijn vond aan deze website:

  • Alle informatie die je nodig hebt wanneer je je huis wilt verkopen.
  • Overzichtelijk, stap voor stap word je door het proces geleid.
  • Gratis! Alle informatie die je nodig hebt zonder dat je er iets voor hoeft te betalen.

De beste makelaar kiezen voor mij

Ik wou dat ik deze website had gevonden voordat ik met de makelaars in gesprek was geweest. Ik heb een aantal makelaars opnieuw laten komen, zodat ik deze keer de juiste vragen kon stellen. Ik wist deze keer waar ik op moest letten. Ik voelde me beter voorbereid en ik wist beter waar ik het over had waardoor ik minder het gevoel kreeg er misbruik van me gemaakt werd door de makelaars. Zoals ik al eerder zei, een makelaar kiezen is moeilijk. De website geeft je de handvatten die je nodig hebt om de beste makelaar te kiezen.

Huis verkocht!

Officieel ben ik nog aan het onderhandelen, maar het lijkt erop dat ik mijn oude huis verkocht heb. Ik ben blij dat ik uiteindelijk een goede makelaar heb kunnen vinden. Ik raad iedereen die moeite heeft met een makelaar kiezen, of in het algemeen informatie wil hebben over het verkopen van een huis, om te kijken op de site van Huis Verkopen Makelaar: https://www.huisverkopenmakelaar.nl/makelaar-kiezen/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn