Onze ervaring met het laten plaatsen van schuifpuien

30 November 2018

Posted in Woning en Tuin

We hebben de tijd genomen om hier onze persoonlijke ervaring neer te zetten met het laten plaatsen van schuifpuien. Allereerst omdat we veel negatieve verhalen hoorden over de mogelijkheden met schuifpuien, maar daarnaast ook omdat we het idee hebben dat er weinig goede informatie over gegeven wordt. Veel websites geven halve informatie of noemen geen prijzen, waardoor het lastig is om een goede keuze te maken. En persoonlijk advies is er al helemaal niet bij. Nu hadden we ook een uniek probleem. Het huis was klaar en de veranda compleet aangelegd. Maar er waren geen schuifpuien of deuren tussen de twee elementen en de hoogte van de vloer en veranda waren ook niet gelijk. Dan wordt het vergelijken van schuifpuien direct lastig, tenzij je een aanbieder vindt die wel een compleet aanbod heeft en de tijd kan nemen om vragen te beantwoorden, zoals Tuin Maximaal (tuinmaximaal.nl). Daar vonden we een breed aanbod aan schuifpuien en mogelijkheden waardoor we tenminste echt aan de slag konden. We willen graag dat andere mensen ook weten dat het dus wel mogelijk is om direct aan de slag te gaan, want de schuifpuien maken bij ons een wereld van verschil.

Waarom eerst de rest en dan pas schuifpuien?

We hebben het werk achteraf in de verkeerde volgorde laten doen. Naar alle waarschijnlijkheid had het te maken met de aannemer die zelf geen puien in het aanbod had en die eerst zoveel mogelijk geld aan ons wilde verdienen voordat hij zou vertellen dat we op zoek moesten gaan naar een andere partij voor de rest. Gelukkig vonden we een andere aanbieder die ons direct verder wilde helpen met wat we verder wilden laten doen:

  • Schuifpui laten plaatsen;
  • Dakramen op de bovenverdieping;
  • Overkapping boven de voordeur voor de kinderwagen.

Uiteraard konden we dankzij Tuin Maximaal de oplossingen vinden die we nodig hadden voor de pui. Eerst hebben we gekeken op de website, maar uiteindelijk hebben we toch besloten om een afspraak te maken en te gaan kijken in de showroom omdat het aanbod dan iets makkelijker te vergelijken is. We werden op een geweldige manier geholpen en zijn erg tevreden. Ook de aannemer was blij met de geleverde materialen aangezien alles van hoge kwaliteit was en hij direct aan de slag kon met het plaatsen van de pui. Nog geen week later konden we direct vanuit de keuken naar de veranda en nu wacht de rest van het werk, want bij ons is altijd meer dan genoeg te doen.

De rest van de tuin aanpakken

Nu we makkelijk en snel naar de tuin kunnen komen dankzij de schuifpuien, gaan we aan de slag met de rest. We willen een broeikas plaatsen en een deel van de tuin laten overkappen zodat we ook buiten kunnen zitten wanneer het regent. Aangezien de overkapping eigenlijk aan het huis gemaakt moet worden, heeft dit iets meer voeten in de aarde dan we dachten. Wanneer we hier een goede oplossing voor gevonden hebben en iemand hebben om aan te raden, zullen we er zeker weer een stukje over schrijven. Wanneer de overkapping klaar is, willen we ook een carport laten plaatsen, maar dan moeten we eerst even kijken naar het budget dat we hebben omdat het wel de bedoeling is dat het allemaal gerealiseerd wordt zonder het aantrekken van een lening of het verhogen van de hypotheek. We willen graag dat alle aanpassingen gedaan worden met ons eigen geld zodat het ook straks nog gewoon ons eigendom is en wij de waarde van het huis verhoogd hebben.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn