Waarom duur doen als het goedkoop kan?

4 December 2018

Posted in Webwinkels en Webshops

Waarom duur doen als het goedkoop kan?Iedereen herkent het waarschijnlijk wel. Je wasmachine of droger is aan vervanging toe. Zo ook bij ons. In een gezin met drie kinderen draait de wasmachine bijna dagelijks. Om de zoveel jaar kocht ik toch altijd wel een nieuwe wasmachine of droger. Ook nu was ik mij aan het oriënteren op een nieuwe wasmachine. Ik sloeg de folders na en zag tot mijn grote schrik dat witgoed toch wel heel erg duur is. Wil je een beetje een degelijke machine met voldoende vulgewicht, ben je toch al gauw €800 euro kwijt. Drogers zijn zelfs nog duurder! Ik stelde mijn aankoop dus uit. Ik wilde wachten op echt eens een goede aanbieding. Nu kom ik elke dag op mijn route naar mijn werk langs een tweedehands witgoedwinkel. Ik was hier nog nooit naar binnen gegaan, want ik had altijd het idee dat de winkel alleen voor de ‘minima’ was. Op en dag besloot ik toch eens een kijkje te nemen. Wat een verschil! Oké, het waren misschien niet de nieuwste modellen, maar de winkelier had ook echt wel een paar mooie tweedehands witgoed machines staan. Hij legde mij uit dat hij het tweedehands witgoed bij binnenkomst inspecteert en eventueel repareert, zodat ze weer een tijd mee kunnen. Die avond besloot ik eens wat online speurwerk te verrichten en kwam uit op ‘de witgoed outlet’. Via deze site heb je voor minder dan €200,- prima tweedehands witgoed. Deze webshop biedt tweedehands witgoed aan in de categorieën inbouwapparatuur, vaatwassers, wasdrogers en wasmachines. Binnen de categorieën heb je keuze uit de volgende merken:

  • Miele;
  • Bosch;
  • LG;
  • AEG;
  • Indesit;
  • BEKO;
  • Hoover;
  • Hotpoint;
  • Logik;
  • Zanussi;

Ik besloot niet langer te wachten en heb een wasmachine van Bosch met zeven kilo vulgewicht en energielabel A+ gekocht voor maar €225,-! De bezorgkosten waren gratis. De volgende werkdag kwamen de bezorgers al langs. Ze hebben de wasmachine naar boven getild, aangesloten en mijn oude wasmachine meegenomen. Ook draaiden ze even een proefprogramma. Dit allemaal zonder extra kosten. Daarnaast biedt de witgoed outlet zes maanden garantie op hun tweedehands witgoed. Ik was echt super blij en mijn wasmachine werkt nu twee maanden hartstikke goed. Als ik weer eens een machine moet kopen kies ik zeker voor tweedehands witgoed.  

Waarom tweedehands witgoed?

Toen ik mensen in mijn omgeving vertelde dat ik tweedehands witgoed had gekocht, vroegen ze of ik dat wel aandurfde en het wel vertrouwde. Natuurlijk neem je een gok met het kopen van tweedehands witgoed, maar daartegenover staat dat het veel goed koper is. Moet er eventueel een reparateur naar kijken, ben je alsnog minder geld kwijt dan met de aanschaf van een nieuwe machine. Daarnaast heb je zes maanden garantie, dus wordt eventuele schade die in de eerste zes maanden na aankoop ontstaat zonder extra kosten gerepareerd. Een tweede voordeel van tweedehands witgoed is dat het beter is voor het milieu. Het gebruikte product gaat langer mee. Dit bespaart grondstoffen, energie, water en afval. Ook hoeven er minder nieuwe machines gemaakt te worden en minder oude machines weggegooid te worden. Je draagt je steentje dus bij aan een duurzamere wereld. Toen mijn vriendin zag hoe ‘nieuw’ mijn tweedehands witgoed er eigenlijk nog uitzag, heeft zij besloten ook een droger te kopen bij ‘de witgoed outlet’. Ook zij is erg tevreden.

Meer informatie?

Wil jij ook niet langer een dief zijn van je eigen portemonnee en je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? Kijk dan even op de site van ‘de witgoed outlet’  dewitgoedoutlet.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn