Wc verstoppen

4 December 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Een verstopte wc is een van de vervelendste dingen die kunnen voorkomen. In dat geval doen we ons best het wc verstoppen op te lossen. Dit kunnen we zelf doen met een ontstopper of een ontstoppingsmiddel. Als het probleem al te ernstig is, dan veroorzaakt u hier echter nog meer problemen mee. Het kan zelfs leiden tot schade aan uw riool. Hoe het te herkennen dat de schade te ernstig is, dat is natuurlijk moeilijk te zeggen. In dat geval kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Zij zijn 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar voor dit soort vervelende situaties. Helaas kan een wc verstoppen op ieder moment van de dag voorkomen, op iedere dag van de week. Daarom is het prettig als u terecht kunt bij een bedrijf om uw probleem voor te leggen en zelfs naar u toe kan komen. Aan de telefoon worden u eerst tips gegeven hoe u het wc verstoppen kan aanpakken. Mocht dat niet baten dan kan er iemand gestuurd worden die bij u thuis aan de slag kan om de verstopte wc te repareren. Op rioolprobleemkwijt.nl leest u ook enkele tips die u zelf kunt oppakken of juist niet moet doen in geval van een verstopte wc.

Het oplossen van een wc verstoppen

De ideeën die het eerst in ons opkomen bij een wc verstoppen, zijn toch de activiteiten die we juist niet moeten doen. Zo is het niet de bedoeling meerdere keren door te spoelen. Dat denkt u misschien, maar juist dan komt er nog meer water in uw wc te staan. Hiermee bestaat het risico dat het water gaat overlopen en dat geeft nog meer ongemak. Mocht u in plaats van doorspoelen werken aan het ontstoppen van het toilet, denk dan aan uw hygiëne. Trek een paar handschoenen aan en bedek de vloer. Een wc verstoppen oplossen is natuurlijk nodig, maar u loopt het risico vuil water naar boven te halen. Dat water bevat bacteriën waar u niet te veel last van mag hebben. Mocht het water op de grond komen, dan heeft u er minder werk aan dat schoon te maken als de vloer al bedekt is. Vervolgens kunt meerdere methodes toepassen voordat de expert aan de slag gaat voor de wc verstoppen:

  • Methode 1: afwasmiddel met heet water
  • Methode 2: de plopper
  • Methode 3: de ontstoppingsveer

Op rioolprobleemkwijt.nl staat aangegeven hoe de methodes uitgevoerd moeten worden en wat u moet voorbereiden voor u aan de slag gaat.

Haal de expert erbij

Mocht u het toch niet zien zitten de wc verstoppen zelf op te lossen, dan stuurt Rioolprobleem Kwijt een van de specialisten naar u toe. Zij kunnen de genoemde drie methodes zonder problemen en snel uitvoeren. Mocht dit niet lukken, dan hebben zij de materialen bij de hand om verder aan de slag te gaan met uw wc. Verder kunnen zij ook aan het riool al horen waar het probleem zit. Vaak horen zij dit aan de geluiden van het water en wellicht de lucht die uit het riool komt. Op basis van wat zij horen, zien en ruiken kunnen zij inschatten waar het probleem zit en waar in het riool. Daarom is het altijd beter een rioolexpert in te schakelen en met Rioolprobleem Kwijt is deze expert zo snel mogelijk bij u thuis. Zij zijn aangesloten bij diverse rioolspecialisten door het hele land en kunnen daardoor iemand signaleren die snel bij u langs kan komen. Bel daarom gerust Rioolprobleem Kwijt als u last heeft van wc verstoppen. Ga niet direct zelf aan de slag. Lees de tips op de website of volg de instructies aan de telefoon.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn